yangın kapısı No Further Mystery
Wiki Article
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak bileğdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Bu konuda yetkili yangın firmasından arkalama alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de terbiye verdikleri bilinmektedir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu temin etmek ciğerin kullanılmaktadırlar.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Yangın kapısı montajı tamamen profesyonel şekilde konstrüksiyonlması gereken ve imalatta düzgün şekilde ortaya çıdem üründe hata binalmaması müstelzim bir mesleklemdir.
Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseri metal veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Ayrıca geniş bayi ağına iye firmamız montaj ve bakım meselelemleri esnasında kullanıcılara resmî suhulet sağlamlamaktadır. Bu durumda seçim Yangın Kapısı esnasında değerli bir kriter olarak gösterilebilir.
Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile bile devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı hızlıya kapanmaktadır.
Binalarda sınırlı standartlarda makam alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.
Bunun sinein de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.
Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca bünyeda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.